Od 16 sierpnia w Karlińskim Ośrodku Kultury trwały tygodniowe warsztaty plastyczno-kulinarne dla dzieci. W pierwszym dniu, w ramach rozgrzewki, stworzyły morze pełne kolorowych rybek a w kolejnym, na warsztatach było kolorowo dzięki bibułom i smacznie dzięki piance z galaretek. Ekosłodycze są dobre, ale wata cukrowa to fantastyczny smak dzieciństwa i dobrej zabawy. W środę na warsztatach, dzieci rysowały i robiły wspólnie prawdziwą watę cukrową na samodzielnie rolowanych, kolorowanych uchwytach. To była wyjątkowo słodka zabawa. Czwarty dzień warsztatów upłynął z prawdziwą, robioną w Karlińskim Ośrodku Kultury, białą i ciemną czekoladą. Część dzieci zdecydowała się na robienie zdrowych deserów, a część skusiła się na kolorowe dodatki ciut mniej zdrowe. Ważne, że wszystkie dzieci były zadowolone i po zjedzeniu swych przysmaków, chętnie zabrały się do prac plastycznych. Ostatniego dnia warsztatów, korzystając z gościnności Kręgielni Hali Homanit Karlino, uczestnicy warsztatów samodzielni przyrządzali włoską pizzę. Pyszna, ze świeżych składników, ,,tysiąc razy,, lepsza od mrożonej wersji ze sklepu.