26 maja 2018 r. na dziedzińcu przy Muzeum Ziemi Karlińskiej odbyła się Karlińska Noc Muzeów. W tym roku pod hasłem „Degustujemy nasze smaki”. Goście, odwiedzający tego wieczoru okolice Muzeum, mogli spróbować wiele różnych przekąsek. Jedną z nich była średniowieczna pasta z bobu, odtworzona na podstawie badań archeologicznych przez archeologów z Muzeum w Koszalinie oraz Łukasza Gładysiaka, która rozeszła się błyskawicznie. Pyszne pierogi przygotowało Sołectwo Domacyno ze Stowarzyszeniem na Rzecz Rozwoju Domacyńskiego Ośrodka Spotkań. Były też smakowite gofry, podpłomyki, kiełbaski, smalec, ogórki i rewelacyjna galaretka z jabłek. A na to wszystko kasza z mięsem przygotowana przez Studio Historyczne HUZAR. Całemu wydarzeniu towarzyszyła miła atmosfera, klimatyczna muzyka oraz średniowieczne gry i zabawy muzealne.
Dziękujemy za wspaniały wieczór!